Tlauncher Tamamen Nasıl Silinir ?

Ilayda

New member
TLauncher'ı Tamamen Kaldırma: Bilgisayarınızdan TLauncher Nasıl Silinir?

TLauncher, Minecraft oynamak isteyenlerin tercih ettiği bir alternatiftir. Ancak, bazı durumlarda kullanıcılar farklı bir Minecraft deneyimi yaşamak isteyebilir veya TLauncher'ı kaldırmak isteyebilirler. TLauncher'ı bilgisayarınızdan tamamen kaldırmak oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

1. Başlangıç Adımları:

TLauncher'ı kaldırmaya başlamadan önce, bilgisayarınızdaki tüm Minecraft oyun dosyalarını ve kayıtlarını yedeklemeniz önemlidir. Bu, oyun ilerlemenizi veya özel ayarlarınızı kaybetme riskini azaltır.

2. Denetim Masası Yoluyla Kaldırma:

TLauncher'ı kaldırmak için en yaygın yöntemlerden biri, Windows işletim sisteminde Denetim Masası'nı kullanmaktır. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

- Başlat düğmesine tıklayın ve "Denetim Masası" yazın.

- Denetim Masası'nı açtıktan sonra, "Programları Kaldır" seçeneğine tıklayın.

- Liste halindeki programlar arasında TLauncher'ı bulun ve üzerine tıklayın.

- Ardından, "Kaldır" veya "Kaldır/Değiştir" seçeneğini seçin ve talimatları takip edin.

3. Dosya Gezgini ile Silme:

Bazı durumlarda, Denetim Masası'ndaki kaldırma işlemi beklenen sonuçları vermez. Alternatif olarak, TLauncher'ı bilgisayarınızdan kaldırmak için Dosya Gezgini'ni kullanabilirsiniz. İşte adımlar:

- Başlat düğmesine tıklayın ve "Bilgisayarımı Aç" veya "Dosya Gezgini" seçeneğine tıklayın.

- Ardından, "C:" sürücüsüne gidin ve "Program Files" veya "Program Files (x86)" klasörünü bulun.

- Bu klasörde, "TLauncher" adlı bir klasör bulmalısınız. Bu klasörü sağ tıklayın ve "Sil" seçeneğini seçin.

- Silme işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız önerilir.

4. Kayıt Defteri Düzenleme:

Bazı durumlarda, TLauncher'ı kaldırdıktan sonra bile kayıt defterinde bazı izler kalabilir. Bu izleri temizlemek için kayıt defteri düzenleme aracını kullanabilirsiniz. Ancak, kayıt defteriyle çalışmak bilgisayarınıza zarar verebilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. İşte adımlar:

- Başlat düğmesine tıklayın ve "regedit" yazın. Ardından Enter tuşuna basın.

- Kayıt defteri düzenleyicisi açıldığında, sol taraftaki menüden "HKEY_CURRENT_USER" ve "Software" klasörlerini bulun.

- "TLauncher" veya "TLauncher Team" adlı bir anahtar bulursanız, bu anahtarı sağ tıklayın ve "Sil" seçeneğini seçin.

- Aynı işlemi "HKEY_LOCAL_MACHINE" ve "Software" klasörü altında da yapın.

5. Kalan Dosyaları Temizleme:

TLauncher'ı kaldırdıktan sonra, bilgisayarınızda kalan herhangi bir dosyayı temizlemeniz önemlidir. Bunun için, "Arama" veya "Bilgisayarımı Aç" aracılığıyla TLauncher'ın kalıntılarını bulun ve silin.

6. Son Kontroller ve Yeniden Başlatma:

Tüm adımları tamamladıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririm. Bu, yapılan değişikliklerin etkili olmasını sağlar. Yeniden başlattıktan sonra, TLauncher'ın bilgisayarınızdan tamamen kaldırıldığını doğrulamak için bir kontrol yapabilirsiniz.

TLauncher'ı bilgisayarınızdan tamamen kaldırmak oldukça basittir ve yukarıdaki adımları takip ederek bunu başarabilirsiniz. Ancak, herhangi bir sorunla karşılaşırsanız veya ek yardıma ihtiyacınız olursa, çevrimiçi topluluklardan veya teknik destekten yardım alabilirsiniz.